Calea Dorobanţilor nr. 104, Cluj-Napoca, România
+40-264-430323/+40-264-595815
bjc[at]bjc.ro

Colaborări profesionale

Biblioteca Transilvania din Chişinău 

A fost inaugurată la 29 august 1991, ca filială a Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu” din Chişinău, la iniţativa unui grup de intelectuali clujeni.

Biblioteca „Transilvania” apare, aşadar, ca o reacţie firească la nevoile stringente ale revenirii populaţiei Basarabiei istorice la limba, cultura şi istoria naţională, la reintegrarea ei spirituală.
Pe lângă volumele donate de bibliotecile publice din Transilvania (de la Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Baia Mare, Satu Mare, Zalău, Turda ş.a.), de Biblioteca I.M.F. din Cluj-Napoca, la primul apel al bibliotecarilor răspund şi o seamă de donatori particulari, majoritatea din judeţele Cluj, Maramureş şi Hunedoara, dar şi societăţi comerciale (Phonix, Faimar, Apsa, Ramira, din Baia Mare; Tehnofrig, de Transport Urban, Clujana, Elmet, Ers CUG, Libertatea, Unimet CUG, Armătura – Cluj-Napoca şi Sticla – Turda), Asociaţia Culturală „Vatra Românească”, Asociaţia de locatari din str. Deva nr. 2 din Cluj-Napoca şi multe alte firme nou înfiinţate sau de tradiţie.
Dincolo, peste Prut, alţi inimoşi şi competenţi în domeniu, dornici de o colaborare pe măsură (Iulian Filip, Lidia Kulikovski, Larisa Câşlari, Parascovia Onciu, Elena Roşca secondaţi de Alexe Mare, transilvănean basarabean) s-au preocupat de pregătirea spaţiului, într-unul din noile cartiere, Ciocana, de pe Bulevardul Mircea cel Bătrân nr. 7, şi de asigurarea lui cu mobilier şi personal
.” Traian Brad – Lectura şi biblioteca publică la Cluj 

Scroll Up