Calea Dorobanţilor nr. 104, Cluj-Napoca, România
+40-264-430323/+40-264-595815
bjc[at]bjc.ro

Misiune și viziune

Bine ați venit!

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj este o instituție publică cu personalitate juridică, finanțată de Consiliul Județean Cluj, aflată în slujba comunității locale. Principalele atribuții ale bibliotecii sunt: constituirea, organizarea, prelucrarea, dezvoltarea și conservarea colecțiilor de cărți, a publicațiilor seriale, a altor documente de bibliotecă și a bazelor de date, pentru a facilita utilizarea acestora în scop de informare, cercetare, educație sau recreere.

Biblioteca organizează și derulează proiecte și programe culturale proprii în parteneriat cu autoritățile și instituțiile publice, cu alte instituții de profil sau prin parteneriat public-privat.

Viziune

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj trebuie să devină în următorii ani un centru cultural, informaţional şi recreativ foarte important în viaţa comunităţii, astfel încât în anul 2024 să atragem cca. 40.000 de clujeni să devină utilizatori fideli ai bibliotecii.

Misiune

Oferirea gratuită a accesului la resurse, prin achiziţia de cărţi şi alte tipuri de documente relevante, organizarea şi punerea la dispoziţia publicului a întregii colecţii de documente, informarea promptă prin servicii specializate este parte din misiunea bibliotecii. Prin programele culturale şi educative organizate ne propunem să contribuim la progresul comunităţii clujene.

Scop 

Scopul nostru este de a contribui la creşterea prosperităţii spirituale şi materiale a membrilor comunităţii locale, prin crearea şi promovarea accesului la o vastă arie de idei şi informaţii, prin asistenţa de specialitate oferită, prin promovarea interesului pentru lectură şi învăţare pe tot parcursul vieţii.

Scroll Up